HotVac Osmose Behandeling Op Locatie
Osmose! Wat nu?
Alle werven en fabrikanten van harssystemen adviseren 'een uitvoerige spoel- en droogprocedure'. Het drogen van de romp is de meest kritische fase in het herstelproces.
Als men romp niet droog krijgt, zullen er snel weer osmose blazen verschijnen.
Tenslotte, wanneer blaasvorming optreedt na het aanbrengen van een waterafsluitende epoxy zal het veel moeilijker zijn om de romp te laten drogen.... De oplossing: HotVac!
Wat is HotVac?
HotVac logo Osmose is een reŽel probleem voor eigenaren van glasversterkte polyester boten. Traditionele behandeling (atmosferisch drogen) vergt vele maanden uit het water om de boot te drogen. Voor werven is het een langdurige en voortdurende strijd tegen blaasjes. De resultaten kunnen onzeker zijn: regelmatig leidt dit tot een nieuwe osmosebehandeling binnen vijf jaar. Nu niet meer!
HotVac machine Een Britse uitvinding geldt als een revolutie op het gebied van osmose- behandeling die gebaseerd is op gedegen wetenschappelijke en technische principes. HotVac is een gepatenteerde behandeling dat warmte en vacuŁm toepast om verontreinigingen en vloeistoffen uit de romp te laten verdampen. Matige warmte gecombineerd met hoog vacuŁm verlaagt het verdampingspunt effectief van de in de romp aanwezige verontreinigingen en vloeistoffen. Deze verontreinigingen - een mengsel van Propyleen Glycol, Styreen en organische zuren - zijn de veroorzakers van blaasjes, met rompschade als gevolg.
Dit proces verzekert een grondige behandeling van het glasvezel versterkt polyester laminaat zonder schadelijke hitte en sluit daarmee het risico van rompvervorming uit. Het kan zelfs de structurele rompsterkte herstellen!
HotVac drying Flexibele HotVac dekens omsluiten de romp en vormen daarmee een luchtdichte afdichting dat op elke rompvorm kan worden toegepast. Een gelijkmatige temperatuur- beheersing van +/- 1ļC wordt bereikt door toepassing van hoogwaardige elektronica.
Daarbij is het HotVac proces milieuvriendelijk: geen sprays, geen vervuilende chemicaliŽn en een uitzonderlijke stille werking.
In de regel volstaat vier uur behandeling van een aangetast oppervlak.
Een tien meter boot kan doorgaans in minder dan tien dagen behandeld worden.
Programmeerbare temperatuur- en tijdmeters verzekeren een veilige behandeling, ook buiten normale werktijden. HotVac Hull Cure biedt hiermee werven en booteigenaren een nieuw revolutionair en gepatenteerd proces voor de behandeling en de oorzaken van osmose.
HotVac brengt uw boot terug op de plek waar hij thuishoort.
Waarom HotVac?
· Reduceert de droogtijd tot dagen, zelfs bij lange termijn "hopeloze gevallen".
· Verwijdert osmose en de oorzaak van osmose.
· Herstelt de structurele rompsterkte.
· Post-cure van nieuwe rompen of rompreparaties.
Wie te benaderen?
Mobile Hull Cure voorziet werven en booteigenaren van mens en machines voor de levering van de HotVac behandeling op locatie. Informeer uzelf op www.mobilehullcure.com en lees over onze diensten, vind bruikbare links, zend uw bericht, verkrijg een checklist of zelfs een offerte!

Wij verwelkomen uw aanvragen per e-mail : of telefonisch onder
+34 - 965 748 931 of +34 - 670 606 483 in Spanje.
Is het niet vreemd dat een boot bijna een jaar op de kant staat om het vochtige polyester te laten uitdampen ? Onze klanten willen varen en niet hun jacht op de scheepswerf bezoeken.